Ans Verhoeven
Ans Verhoeven
"Als ik uit de drukte van mijn werk bij Maasveld kom, is het net of ik een andere wereld binnenstap. Mooi is dat!"
Lees meer

Ans is in 2001 bij Maasveld als vrijwilliger begonnen. "Ik had tijdelijk even geen werk en hele dagen thuis op de bank zitten, is niets voor mij. Tijdens een tochtje met de fiets, kwam ik langs Maasveld. Ik ben gewoon naar binnen gestapt en gevraagd of ik iets voor bewoners zou kunnen doen. Dat kon meteen! Ik was van harte welkom op De Mits, een van de woongroepen van Maasveld waar ik voor het eerst in mijn leven in contact kwam met mensen die een vorm van autisme hebben. Best spannend hoor, maar ik ben door de medewerkers van Maasveld heel goed begeleid en ondersteund."

"In het begin heb ik twee middagen per week vrijwlligerswerk gedaan. Wandelen, samen koffie drinken, Michael -een van de bewoners- naar atletiek brengen. Op een gegeven moment kreeg ik weer een vaste baan en momenteel kom ik nog een keer per week bij Maasveld. Ik wil dit werk blijven doen, ondanks de drukte van mijn baan. Het geeft voldoening en de bewoners zijn blij als ze je zien."

Gerard van Dijk
Gerard van Dijk
Gerard begon in 1992 als vrijwilliger bij Maasveld en inmiddels zijn ook zijn dochter en kleindochter bij tal van activiteiten actief.
Lees meer

"Ik heb al heel wat leuk werk bij Maasveld gedaan, zoals hand- en spandiensten geleverd bij de Ouderensoos. We hebben samen geknutseld, spelletjes gedaan en gekiend. daarnaast rijd ik op het treintje van Maasveld en breng zo bewoners naar hun verschilende activiteiten of therapiƫn. De meeste bewoners kennen mij echter van achter de tap. Daar ben ik te vinden als er kermis op Maasveld is of met carnaval. Het is een mooie plek waar iedereen wel eens langskomt voor een glaasje fris of om een praatje te maken. Ik vind het fijn als ik iets voor mensen kan betekenen. Als een van de bewoners die ik goed heb gekend overlijdt, heb ik daar verdriet van. Ik probeer dan ook altijd naar de uitvaart in de kapel te gaan."

Jacques Bouvrie
Jacques Bouvrie
Twintig jaar is Jacques Bouvrie nu vrijwilliger bij Maasveld. Hij had er geen minuut van willen missen.
Lees meer

We spreken Jacques op een dinsdagavond in het zwembad van Maasveld. Hij zet koffie voor het zwemclubje dat straks komt om te  zwemmen en te ontspannen. Koffiemelk, suiker en een ouderwetse koekjestrommerl worden uit de kasten tevoorschijn gehaald.

"Ik doe dít werk nu vijf jaar en het geeft nog steeds voldoening. Je maakt mensen blij en daar word ikzelf ook altijd weer blij van. Een groot aantal bewoners van Maasveld ken ik al heel lang. Het zijn vrienden geworden. Dat merk je omdat ze graag even een praatje komen maken, ook hun verdrietjes willen delen en met grote regelmaat maak ik ook gewoon een schoenveter vast. Ik ben hier gekomen door mijn dochter Saskia. Zij werkt op Maasveld. In het begin heb ik veel met bewoners gewandeld. We hadden een paar vaste routes en gingen ook wel eens de stad in. Wandelen doe ik nu nog en daarrnaast help ik als er kermis is en ben ik jarenlang kerstman geweest. Er is op Maasveld altijd wat te doen en ik doe het graag."

Deel deze pagina op