De Droom van Daniëlle

Een groter zwembad, om ook in de toekomst bij Maasveld te kunnen blijven zwemmen... dat is de droom van Daniëlle én van alle bewoners die nu wekelijks het zwembad van Maasveld gebruiken.

Daniëlle was een jonge vrouw met ernstige lichamelijke en verstandelijke beperkingen en epilepsie. Vanaf haar zesde levensjaar woonde zij bij Maasveld in Maastricht. Daniëlle zat in een rolstoel en vrij bewegen kon zij alleen in het zwembad van Maasveld. Het zwembad was dus erg belangrijk voor haar. Net zoals voor de andere 340 bewoners van Maasveld.

Op vrijdag 20 januari 2017 is Daniëlle overleden. In overleg met haar ouders en zus hebben we besloten om door te gaan met het realiseren van De Droom van Daniëlle. De vader van Daniëlle vertelt waarom het zwembad zo belangrijk is.

Het zwembad van Maasveld is inmiddels dertig jaar in gebruik en sterk verouderd. Al een aantal jaren wordt er bij Maasveld gebouwd. Er zijn inmiddels mooie nieuwe woningen gerealiseerd en naar verwachting wordt het centrumgebouw -met daarin onder meer verschillende ruimten voor activiteiten- in 2017-2018 opgeleverd. Met de komst van het nieuwe centrumgebouw verdwijnt het huidige zwembad van Maasveld.

De zorgfinanciering is nèt toereikend voor een klein therapiebad in dit nieuwe gebouw. Maar niet voor een bad zo groot als het huidige Maasveld-bad. Met alle gevolgen voor een grote groep bewoners van dien. Alleen in een groter bad kunnen alle 340 bewoners in hun eigen vertrouwde omgeving blijven zwemmen. De stap naar een extern bad is voor deze bewoners te groot. Het realiseren van het nieuwe zwembad is door de Vrienden van Maasveld en Maasveld als goed doel geadopteerd onder de naam De Droom van Daniëlle. 

Het einde is bijna in zicht. De bouw van het Multifunctionele Centrum, waarin ook het nieuwe zwembad gesitueerd is, zal begin 2019 worden opgeleverd. Klik hier voor de nieuwsbrief, waarin de laatste stand van zaken rondom De Droom van Daniëlle is opgenomen. We zullen u via deze website en social media op de hoogte houden van de laatste informatie rondom de bouw, opening en dergelijke.

Deel deze pagina op