Koraal opnieuw NEN7510 gecertificeerd!

15-08-2018
Koraal is opnieuw gecertificeerd voor NEN7510. We hebben deze certificering als één van de eerste zorg- en onderwijsinstellingen weten te behalen. Dat is een belangrijke stap, want cybersecurity krijgt met de dag meer invloed. Meer en meer organisaties, scholen en instanties wisselen onderling gegevens uit en dit moet zo veilig mogelijk gebeuren. NEN7510 helpt ons hiermee als controlemechanisme.

Koraal neemt beveiliging serieus
Informatiebeveiliging heeft een centrale plaats binnen Koraal. Voorzitter Raad van Bestuur Radboud Quik: “Als je (medische) gegevens van cliënten en leerlingen uitwisselt, moet je ervoor zorgen dat cliënten, leerlingen, hun ouders en medewerkers erop kunnen vertrouwen dat deze gegevens veilig zijn. Met de certificeringen laten we zien dat we bij Koraal onze zaken op orde hebben en dat we informatiebeveiliging en privacy serieus nemen. Het is voor ons belangrijk dat wij voortdurend kunnen beoordelen of de beveiliging binnen ons ICT-landschap goed geregeld is. Door de jaarlijkse externe NEN7510 audit  en door regelmatige interne controles houden wij altijd een vinger aan de pols.”
 

Niet alleen een zaak van ICT
René Kocken, manager ICT, vult aan: “Om de certificeringen te halen, moeten wij aantonen dat wij organisatie-breed, diverse maatregelen hebben genomen om de beveiliging van onze data te garanderen. Dat is enerzijds een zaak van ICT, maar het gaat er ook om hoe onze medewerkers op de werkvloer met informatie en privacy omgaan. De auditor DNV-GL controleert tijdens de audit uitgebreid of onze medewerkers werken volgens de juiste procedures en de genomen technische en organisatorische maatregelen.”

Awareness
Mark Dresen, security officer bij Koraal: “Door middel van interne awareness-sessies zetten wij bij Koraal de bescherming van gegevens voortdurend  op de kaart. Wij praten binnen onze organisatie regelmatig over specifieke risico’s, geven presentaties en zorgen er zo voor dat het onderwerp bij medewerkers blijft leven.”

Radboud Quik besluit: “Het is mooi om te zien dat medewerkers veelal zelf met vragen en suggesties komen. Dat wijst erop dat zij bewust met het thema privacy en beveiliging omgaan. Daar zijn we trots op.”

Deel deze pagina op