Cliënten LEVANTOgroep helpen cliënten Koraal

28-08-2017
Cliënten LEVANTOgroep helpen cliënten Koraal
Bewoners van Maasveld worden al geruime tijd bij diverse activiteiten in de dagbesteding ondersteund door cliënten van LEVANTOgroep. Zij verrichten vrijwilligerswerk, waardoor bewoners nog meer persoonlijke aandacht krijgen en er tegelijkertijd een maatje bij hebben. Juliette Demollin, teammanager bij Maasveld: “De vrijwilligers van Levanto verhogen de kwaliteit van de dagbesteding van onze bewoners en voor hen is het waardevol om onze bewoners te begeleiden. Hier is duidelijk sprake van een succesvolle win-winsituatie.”

Eén van de vrijwilligers is Remco. Hij helpt onze bewoners elke week op woensdag en vrijdag in de bakkerij bij het bakken van brood en andere producten. Voordat hij acht jaar geleden ziek werd, werkte hij in een bakkerij. Hij woont al jaren onder begeleiding van RIBW Heuvelland & Maasvallei, één van de vijf werkmaatschappijen van LEVANTOgroep waar mensen met psychiatrische of psycho-sociale problemen worden ondersteund op het gebied van geestelijke gezondheidszorg en maatschappelijke opvang.

Verdienstelijk
“Ik kom hier heel graag”, zegt Remco. “Het enthousiasme waarmee ik steevast word begroet is hartverwarmend. De vrolijkheid van de bewoners is aanstekelijk. Het doet me goed dat ik me hier verdienstelijk kan maken en van betekenis ben.” Remco helpt regelmatig Marco, die vaak in de bakkerij te vinden is. “Remco helpt mij altijd bij het wegen van het meel”, vertelt Marco. “Dat doet hij goed”, lacht hij. “Hij krijgt van mij 20 punten.”

Eind 2015 zijn Koraal en LEVANTOgroep op kleine schaal begonnen met de samenwerking. Kwartiermaker namens LEVANTOgroep was Jim Roijen. “Participatie van mensen buiten Maasveld - het mixen van doelgroepen - dat was destijds een van de argumenten om dit project te beginnen”, licht hij toe. “Die integratie verloopt goed.”

Toegevoegde waarde
Stilaan is het participatieproject gegroeid en inmiddels heeft Maasveld ruimte voor 18 werkplekken waarvan er momenteel elf zijn ingevuld (onder andere zwembad, café, wasserij, fietsen en boerderij). Maasveld is maar wat blij met de vrijwilligers. Juliette Demollin: “Ze zijn van toegevoegde waarde voor onze bewoners en onze organisatie. Vanzelfsprekend worden onze bewoners met liefde door het eigen personeel begeleid, maar dankzij het werk van de vrijwilligers van LEVANTOgroep krijgen ze tijdens activiteiten nóg meer persoonlijke aandacht en kunnen we extra dingen ondernemen.”

Dit sluit naadloos aan op de Koraal-brede drijfveer om een bijdrage te leveren aan inclusie. We verbinden onze cliënten en leerlingen met de maatschappij om ons heen.  

Meer informatie
Klik hier om het complete artikel als pdf te downloaden en verder te lezen...

Deel deze pagina op